Nytårsforsæt der virker?

Måske ved du, at kun 8% af alle nytårsforsæt gennemføres – resten blæser i vinden. De sædvanlige ideer om mere motion, mindre alkohol, mere søvn eller rygestop har ved årsskiftet blot fået et andet navn. Og de bliver alt for sjældent til virkelighed.

Dine vaner styrer dig

Hvis du allerede har en vane, så vil den fortsætte og alt, der forsøger at få dig til at ændre vanen, vil efter en kort og fokuseret indsats blive afvist.

Hvis det, du foretager dig hver dag, fungerer (holder dig i live) vil det fortsætte. Sådan er du simpelthen skabt fra naturens side. Uanset, at du rationelt og logisk ønsker dig noget andet.

Det skyldes, at din underbevidsthed fastholder dig på det spor, du kender – også selv om du er træt af det og ønsker at ændre kurs.

95% af alt du gør styres af din underbevidsthed

Forestil dig, at du med din logiske dagsbevidsthed sætter dig i en jolle med sejl. Du har besluttet at sejle sydpå, hvor der er dejligt varmt.

Det du ikke er klar over er, at din jolle er forbundet til en atomdrevet ubåd på 5000 tons, der har besluttet at sejle under nordpolen. Uanset hvor meget du styrer sydpå, vil du trækkes nordpå. Sådan fungerer din underbevidsthed. Om du vil det eller ej, er det den, der styrer.

I den rationelle, logiske del af dit sind kan du forholde dig til hverdagens opgaver. Her arbejder du med ord, sætninger, mening.

Den underbevidste del af sindet arbejder med billeder, der skaber følelser. Det betyder, at når du ønsker at ændre en vane, skal du påvirke din underbevidsthed med følelsen af, allerede at have opnået det, du ønsker.

Ofte vil den kritiske sans i dagsbevidstheden synes, det virker som latterlig ønsketænkning. Ikke desto mindre er det sådan, du er konstrueret.

Under hypnose (når hjernefrekvensen er under ca. 14 Hz og gerne endnu dybere) går den kritiske funktion i sindet i dvale og der kan derfor etableres en ny følelse af den nye tilstand, du ønsker dig.

Du kender allerede tilstanden

Du er i den tilstand kortvarigt lige før og efter søvn, når du mediterer dybt eller når du er i hypnose.

Her kan underbevidstheden påvirkes til at fastholde de billeder og tilhørende følelser, du ønsker. På den måde udstikkes ordren til din ’indre ubåd’, så den hjælper dig til dit mål og ikke bare et mere eller mindre tilfældigt mål, som engang måske syntes at være det rigtige.

Underbevidstheden forholder sig nemlig på ingen måde til livskvalitet eller trivsel – overlever du er det fint nok. Derfor kan mange livssituationer ændres til mere konstruktive tilstande, hvor angst, stress, rygning eller andet ændres.

Når underbevidstheden forstår, at der er en smartere løsning, der tjener samme formål – at du overlever – og som kan kombineres med de ønsker og mål du har – er den normalt med på at gennemføre og fastholde den ønskede ændring.

Det afgørende er således, at du danner dig følelsen af, hvor skønt det er, når den nye tilstand er virkelighed. Da vil en af dine stærkeste indre kræfter bogstaveligt trække dig til den nye tilstand.

Hvad kan der ske for dig, når du bruger tid og fokus på at etablere og fastholde følelsen og lader din underbevidsthed trække dig til det, du har besluttet er målet?