Også selv om det, du oplever ser anderledes ud end du troede.

Det skyldes, at dine tanker fokuserer på det, de tror du ønsker dig.

Bevidst vs. Ubevidst

Dine tanker kan groft sagt opdeles i bevidste og ubevidste.

Iflg. nyere målinger har du ca. 60.000 tanker hver dag. Af disse er blot omkring 5% bevidste tanker. Dvs. tanker, som du er klar over, du har.

De resterende ca. 57.000 tanker hver dag kører rundt i din hjerne og fremkalder alt muligt, som du ikke kender til. Måske fører de dig til det, du har besluttet, du ønsker. Måske ikke.

Hvis du træner dit tankesæt konsekvent og vedholdende kan du over tid opnå, at dine ubevidste tanker reelt har opmærksomhed på det, du bestemte. Sandheden er som regel, at de ubevidste tanker finder på noget, de synes er sjovere – uden hensyn til, hvad du mener om den sag.

Derfor er det svært at ændre vaner

Hvis du har forsøgt at ændre end vane, f.eks. rygning, sukkertrang eller mere motion, ved du, hvor vanskeligt det er. De første 4-6 dage går det ok, hvorefter de gamle rutiner tager over.

Og det er helt normalt. For sådan er du simpelthen konstrueret. Frustration og vrede over det, hjælper derfor intet

Virkeligheden er, at frustrationen påvirker dig mere end du er klar over. Og blot fører dig videre til en ny situation, hvor du gentager den forældede proces. Med gentagne frustrationer til følge.

Hvis du ser på din hidtidige fremgangsmåde ligner sikker noget i stil med:

  • Du oplever noget, du mener skal være anderledes
  • Du beslutter, hvad du ønsker i stedet
  • Du gør det, du tænker vil føre dig til det nye resultat
  • Og opnår mere af det, du ville undgå

Dine bevidste tanker har ingen magt

Så når du blot oplever gentagelsen af det, du ville undgå skyldes det, at dine bevidste tanker er rettet mod det, du beslutter, men dine ubevidste tanker har flertallet og bestemmer derfor, hvad der kommer til at ske.

Det gør at dine ubevidste tanker, der som voksne udgør ca. 57.000 hvert døgn cirkler omkring emnet du vil undgå. Da din underbevidsthed (hvor de ubevidste tanker suser rundt) opfatter, hvad du tænker på som noget du vil opnå, vil langt størstedelen af din tankemæssige energi være rettet på det, du netop ville undgå.

Og det er netop naturens ironi, at det fører dig endnu længere ind i den tankestrøm, der fører præcis til det, du ville undgå.

RAS, det Retikulære Aktiverings System hjælper dig – eller måske ikke

Udover dine tanker har du rådighed over et enestående effektivt og indbygget redskab: RAS

RAS er en funktion, der får dig til at være opmærksom på bestemte ting, du tidligere har tænkt på. Har du talt med en ven om barnevogne er byen pludselig fyldt med gravide. Har du tænkt på en bestemt bil er byen oversvømmet af netop den model.

Sandheden er, at du blot lægger mærke til det, for RAS fungerer som dørmanden, der lader primært de indtryk komme ind til dine bevidste tanker

Sådan bruger du RAS til reelt at hjælpe dig

Fordi du nu ved, at du har en indbygget funktion, der fører dig til at opleve mere af det du fokuserer på, kan du lettere sætte målet på en ny og konstruktiv måde:

Brug de sidste og de første minutter af hver dag på at definere, hvilke tanker du ønsker, din underbevidsthed skal arbejde med

Du gør det ved at forestille dig situationen, som du ønsker den skal være. Mærk følelsen i kroppen. Hør lydene, Se farverne, Hør hvordan andre omtaler dig positivt. Fasthold indtrykket et øjeblik og lad følelsen folde sig ud i hver en celle i kroppen. Gør nu følelsen endnu stærkere. Forestil dig at den fylder hele kroppen og hele rummet omkring dig. Vær i følelsen et øjeblik (f.eks. mens du tæller til 20). Forstærk følelsen ved at gøre farverne renere, lydene kraftigere og lyset stærkere (igen mens du tæller til 20).

Uanset om du bedst forestille dig ting ved billeder, lyde, dufte eller følelser vil denne enkle øvelse give dig det bedste udgangspunkt for at den kommende dag bærer dig i retning af det, du reelt ønsker.

Gentag øvelsen hver morgen og aften til at styre, hvad du vil opnå.

Giv dig selv lov og tid til at lade det ske. Alt for ofte forventer vi miraklet sker med det samme. Sandheden er, at når du f.eks. er i hypnose accepteres de nye ideer hurtigt og effektivt. Når du som i denne øvelse bruger din opmærksomhed bevidst vil det tage længere tid. Brug derfor minimum 21 dage på at opnå forandringen.

Hvis du vil vide mere om, hvad din underbevidsthed kan gøre for dig og hvordan den kommer til det, så lad mig ringe til dig.