Det du har fokus på bliver større.

Fordi din opmærksomhed (sind og hjerne) er skabt til konstant at sikre dig bedst muligt mod noget potentielt farligt, er det vanskeligt at lægge nederlag eller ubehagelige oplevelser fra sig.

Måske du kender den nagende uro, der hele tiden minder dig om, hvad du kunne have sagt, hvor ærgerlige de gamle kolleger var eller måske er der en leder, som trigger den trælse følelse i dig – igen og igen.

Uanset hvor gerne du vil være fri for tanken om det ubehagelige, er du simpelthen skabt sådan, at din hjerne vil minde dig om det, for at undgå det sker igen. Virkeligheden er så desværre, at det vi tænker mest på, også er det vi via en anden indbygget mekanisme (det retikulære aktiverings system) vil blive draget til at opdage mere af.

Derfor nytter det ikke at bestemme sig for at: “Nu vil jeg altså ikke tænke på det mere”.

Den eneste effekt det giver dig er, at du tænker endnu mere på det.

Du kan i stedet gøre noget andet. Måske du har forsøgt med positive bekræftelser, der skal give dig mere overskud. De har en effekt, men den er bl.a. afhængig af din hjernes frekvens, når du gentager bekræftelserne.

Brug Power-spørgsmål

Såkaldte Power-Spørgsmål forhindrer helt enkelt din hjerne i at fortsætte med den uendelige, unyttige rutine.

Når en tanke vender tilbage og jager dig, f.eks.: “Jeg lykkes heller aldrig med mine forehavender”, spørg så dig selv: “Hvorfor er det, jeg lykkes så godt, med det jeg vil? Hvad er grunden egentligt til, at jeg har succes med det, jeg sætter mig for?”

Hav gerne papir og blyant klar og noter så ned, den lange liste af svar, du finder frem til. Giv dig god tid og fasthold spørgsmålet.

Bekræfter dine styrker og gode oplevelser

Den proces har flere gode effekter:

For det første tvinger den din hjerne til at tænke på det, DU ønsker

For det andet vil det gentagne spørgsmål vise dit sind, at du vil noget andet end den gamle håbløse rutine.

For det tredje vil de svar, du skriver ned minde dig om, at du rent faktisk lykkes med meget mere ,end du er klar over.

Den ‘compound-effect’ af positive situationer, der på den måde stables ovenpå hinanden, vil styrke din selvopfattelse, så det er lettere for dig at bevare følelsen af succes og bevidstheden om, at du reelt lykkes med mange ting.

Hvornår vil du bruge Power-Spørgsmål til at styrke dig selv?