Jeg elsker at holde foredrag og tale med mennesker om, hvilke begrænsninger vi alle ubevidst sætter for os selv. Ovenstående sætning møder jeg af og til og den er måske blot et udtryk for, at begrebet hypnose er ukendt og fordrejet.

Hvis du er en af de mange, der tror, at hypnose kan få dig til at løbe rundt og sige som en høne eller, at du mister din selvbestemmelse, er det forståeligt. Det er det billede, vi alle har set i film og tegneserier. Virkeligheden er dog, at en del af de teknikker som anvendes i hypnose allerede anvendes i hverdagen.

At være i en hypnotisk tilstand er helt naturligt. Du var det, mens du voksede op og legede, lærte og trænede din forestilling om, hvordan det ville være, når du engang blev voksen.

Du brugte hypnotiske teknikker, hver gang du forestillede dig situationer, hvor du i leg indtog forskellige roller og du er stadig i hypnotisk tilstand, f.eks. når du vågner eller falder i søvn eller når du ser en film der sluger dig helt.

I dette ‘vindue til underbevidstheden’, der opstår helt enkelt og naturligt når du er på vej i eller ud af søvnen, er du i stand til at påvirke din underbevidsthed. Denne fase giver dig en effektiv adgang til at bestemme, hvordan din underbevidsthed skal hjælpe dig til de mål, du sætter.

Det er ikke ‘dig’ der styrer dit liv

Som voksen er 95% af alt, du foretager dig, baseret på din underbevidstheds faste overbevisninger om alting.

I den stigende konkurrence mellem virksomheder, lande og brancher er det nødvendigt at lægge nye planer, forholde sig til udfordringer og være parat til forandringer. Det stiller helt naturligt meget store krav til dine indbyggede overbevisninger, som du tillærte dig som barn og ung. Og netop derfor kan det virke halvhjertet, når du begiver dig ud i et nyt projekt, som kræver en anden tilgang end den oprindelige.

Forandringsparat er et ord, der hænger i laser. Viljen er der, viden er ofte til stede, fagligheden er tilstrækkelig…. og alligevel udebliver de ønskede resultater.

Og meget ofte skyldes det helt enkelt, at de involverede mennesker, uanset deres dagsbevidste vilje, viden og kompetencer rammer de indre begrænsninger, som dermed forhindrer succesen.

Forsøg i USA har vist, at en person der scorede et givet niveau i IQ test og derpå lod sig hypnotisere med henblik på at fjerne de mentale begrænsninger, vedkommende havde om sig selv og sit intellekt, efterfølgende scorede højere i en ny IQ test.

I sig selv er høj IQ ikke et mål, men det er måske værd at overveje hvilke mentale (og måske selverklærede begrænsninger) du sætter for dig selv eller dit hold måske ubevidst har besluttet at lade jer styre af.

Når du har gjort alt det rigtige og resultatet alligevel ikke helt ses, er det måske tiden at overveje om der er en anden vej?