Har du også forsøgt et rygestop uden held? Kender du følelsen af skuffelse, når dit ønske om rygestop alligevel ikke blev til noget? Måske igen trods flere tilløb?

Så er du langt fra alene. Iflg. En undersøgelse fra Røgfrifremtid.dk ønsker over 70% af alle rygere at stoppe.

Symptomerne ved rygning er velkendte og opleves af mange, som endnu en påmindelse om det mislykkede forsøg på rygestop. Mange skræmmekampagner virker derfor ofte som negative bekræftelser på at, ”Det kunne jeg heller ikke denne gang”.

Undersøgelser viser, at ca. 40 unge begynder at ryge hver dag.

En vigtig årsag er, at rygning udgør en stor del af identiteten for unge, der ønsker at spejle sig i andre, som de ser op til eller ønsker accept fra. Derfor vil samvær med andre, der ryger let fremstå som et ideal, der stræbes efter. En anden årsag er, vanen med ryge derved fastholdes. Og vaner er som, du måske kender, vanskelige at ændre uden hjælp udefra.

Mange begynder at ryge for at være accepteret af vennerne, fremstå lige så voksen som jævnaldrende eller være som en betydende voksen, der måske virker sej og som tilfældigvis ryger. Resten af perioden er rygningen blot en vane, der forankres mere for hver gang du tænder tobakken.

Hvorfor begyndte jeg at ryge?

Årsagen til at begynde rygning har for de klienter, jeg har mødt til rygestop ved hypnose, oprindeligt været et ønske om accept fra de nære omgivelser, venner og skolekammerater eller en stræben efter at være lige så sej som en onkel, tante eller andet betydende voksen, som barnet (også i puberteten) så op til. Ingen af dem har oprindeligt haft et ønske om at påføre sig selv problemer.

En stor del af rygetrangen er derfor en vane, som er trænet gennem længere tid. I forbindelse med hypnose ved rygestop er det tankevækkende, at ingen klienter, der har været gennem rygeafvænning med hypnose, har nogen oplevelse af trang til stoffet nikotin. Ligesom ingen af dem efterfølgende har abstinenser som følge af mangel på nikotin eller en erstatning for stoffet som lakrids, sukker eller andet.

Har du først vænnet til at ryge, er tobakken blevet en vanemæssig afledningsmanøvre, der skaber en pause fra job, tanker eller følelser.

Rygestop ved hypnose kan gøre en forskel for dig

Spørgsmålet er måske, hvilke andre metoder du kunne benytte til skabe en pause, hvor du kan planlægge en mere konstruktiv løsning af de opgaver du har.

Hypnose er netop særligt effektivt ved ændring af vaner. Hvis du ønsker at være røgfri, behøves maksimalt 2 behandlinger med hypnose for at opnå rygestop. Langt de fleste er dog røgfri allerede efter første behandling.

Rygning er en ærgerlig vane. Hypnose og hypnoterapi er effektive behandlinger, når du ønsker et rygestop.