”Jeg tænker på hende hele tiden. Dag og nat. På jobbet og når jeg laver mad om aftenen eller ser en film. Hun er der konstant”. Hans øjne røbede, at også nattesøvnen var under pres, ligesom den generelle trivsel.

De havde brudt for længe siden. I mere end 1 år havde han været alene nu. Og alligevel stjal tanker om hende hele opmærksomheden.

Det er bare almindelig afhængighed

Såre naturligt, idet den konstante årvågenhed du udvikler i samlivet med en narcissist fremkalder eksakt de samme reaktioner, som hos misbrugere.

Misbrugere HADER det stof, den drik, maden alt det, de er afhængige af. Det samme gør flere af narcissismens gidsler. De hader, alt hvad de formår, den person, der aftvang dem enhver rest af selvrespekt og oprigtig kærlighed.

Som for vanlige misbrugere fremkalder krop og hjerne et hormonmiks, der føles berusende. Misbrug af substans slører bevidstheden fysiologisk og kemisk ved sit indhold. Her gør anstrengelsen, alertheden, vagtsomheden for at søge at undgå den passive aggressivitet bliver aktiv, at kroppen oplever det tilsvarende som et adrenalinkick.

Kroppen ønsker gentagelsen – uden hensyn

Den rus, vil kroppen naturligvis opleve igen. Nogle tilfredsstiller behovet ved overdreven action, fitness, ekstremsport, klatring uden sikkerhedsline, basejumping osv. Andre benytter arbejde, mad, alkohol, stoffer, sex eller andet som middel til at fremkalde det kick, kroppen kræver. Andre igen søger tilbage til narcissisten for at opleve kicket, uanset omkostningerne. Indtil de har fået nok.

Derfor er mange af mine klienter afhængige. Ikke af deres narcissistiske ex-partner, men af den rus, det gav at være konstant på vagt.

Jævnligt møder jeg gidslerne – de er aldrig ofre, men gidsler – der har stort behov for at forklare og fortælle. Det er naturligt og forståeligt, men jo oftere de genfortæller historien om, hvor alvorligt de blev snydt, svigtet, misbrugt, udnyttet osv. desto mere forankrer de sig i den gamle rolle. Der skulle være standset samtidig med samlivets ophør.

Også det skyldes, at hjernen søger at tilfredsstille kroppens behov for hovedsageligt adrenalin, der sammen med endorfiner og serotonin får dig til at føle dig på toppen og klar til handling.

Hos de fleste af klienterne var handlingen reelt forsvar, men det overses i hukommelsen, når kroppen kræver sit kick.

Så ja, du er afhængig af din narcissistiske ex. Men det er af en anden årsag end den du tror.

Afhængigheden kan afhjælpes.

Som enhver anden afhængighed suppleres den som en rutine, en vane, du har indført på et tidspunkt, hvor den syntes rigtig eller vigtig for dig. Bagefter ved du, at det var en fejl, men da er vanen groet fast og derfor vanskelig at fjerne selv.

Vaner kan ændres med bl.a. hypnose. Vaner bygger på beslutninger / overbevisninger, der fastholdes i din underbevidsthed som sandheden om dig. Som dit selvbillede.

Du styrer bevidst kun 5% af din hverdag

Der har du ingen viden om, f.eks. hvilke tanker, der tager magten over dig. Af alle dine beslutninger hver dag er blot ca. 5% styret af din kontrol / din dagsbevidsthed, hvor du kender til tankerne. Resten er styret af din underbevidsthed, som agerer ud fra fastsatte mønstre, som måske i virkeligheden ikke længere er nyttige for dig.

Det gør, at jo længere du har været under pres, desto mere fastlåste vil dine vanemæssige handlinger og tankesæt normalt være. Uanset om de gør dig godt tilpas eller ej.

Under hypnose kan de forældede og unyttige tanker erstattes af nye og mere konstruktive, der hjælper dig til den nye tilstand, du ønsker.

Har du lyst til at slippe din afhængighed? Lad mig kontakte dig, så du ved, hvad du kan forvente