Styrk din hverdag!

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Hypnosehuset Fyn og modtag spændende tips og tricks til din hverdag direkte i din indbakke.
Email address
100% privatliv. Vi deler aldrig din email.
Kategorier

Sen-Hjerneskade

“Livet skal ikke bare reddes efter hjerneskaden. Det skal også leves!”

Nogenlunde sådan fortalte en af mine klienter med sen-hjerneskade om sit ønske om igen at kunne bevæge sig selvhjulpent og kunne deltage i almindeligt samvær med vennerne.

Sen-hjerneskade og hypnose er et godt mix.

Langt de fleste af mine klienter med sen-hjerneskade har pådraget sig skaden akut som voksne.

Det har naturligvis påvirket livskvaliteten kraftigt. Ikke blot hos den ramte, men i høj grad også de nærmeste pårørende har fået en oplevelse, der sætter spor.

Derfor arbejder jeg med sen-hjerneskader og hypnose som en helhedsindsats.

Det vil sige, at den der har skaden i størst mulige omfang skal føres tilbage til sin tidligere formåen. Kognitivt, følelsesmæssigt og fysisk.

Dernæst skal også nærmeste pårørende, gives mulighed for at slippe de mange oplevelser i form af bl.a. afmagt, hjælpeløshed og bekymringer. Den / de pårørende har stået i en ekstremt presset situation, hvor et mylder af tanker om overlevelse, fremtid, følger, økonomi og meget andet stod som en uoverstigelig mur af bekymringer. Derfor er det min grundregel også at tilbyde pårørende en udligning af denne stressfase ved hjælp af hypnose eller coaching.

Ved sen-hjerneskade har hypnose vist sig – ikke blot hos mig, men i et større studie under Århus og Aalborg Universiteter – at have en særdeles gavnlig effekt. Studiet forløber i sin anden fase med støtte fra bl.a. Tryg-Fonden, og allerede første del viste gode resultater med hypnosebehandling.

Hypnose er effektivt ved senhjerneskade

Sen-hjerneskadede kan have vidt forskellige symptomer. Hukommelsesproblemer, taleforstyrrelser, navne og navneord der er forsvundet, personlighedsændringer eller begrænset fysisk mobilitet og mange andre effekter kan vise sig enten særskilt eller i diverse kombinationer.

Uanset følgevirkninger er der dog en række fællespunkter hos de klienter jeg har arbejdet med:

Afhængigheden af andre skal læres for de fleste

Energiniveauet er ofte meget lavt og kan for både den ramte og nogle pårørende være en opgave at acceptere

Den mentale udtrætning, som følge af overanstrengelse ved tanker eller koordinering af bevægelser

Fysiske begrænsninger fremkalder frustration og vrede, og forhindrer i virkeligheden bevægeligheden

og meget meget mere.

Fælles er derfor også, at fordi hypnose kan ændre helt grundlæggende opfattelser af, hvordan situationer kan opleves, er det en konstruktiv, let og relativt hurtigt proces at gøre noget forandrende ved følgeren af skaden.

Det relative skal her ses i forhold til almindelige genoptræningsforløb. Med hypnose kan blot 3-5 sessioner begynde ændringen til det bedre. Og for den pårørende er normalt blot 1 session effektiv.

Her kan du se, hvordan en af mine første klienter med erhvervet hjerneskade har øget sin formåen. Har du lyst til at høre mere om, hvordan jeg arbejder med hypnose, så lad mig kontakte dig. Så ved du, om det kunne være en mulighed for dig eller din nærmeste.

 

 

Styrk din hverdag!

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Hypnosehuset Fyn og modtag spændende tips og tricks til din hverdag direkte i din indbakke.
Email address